Pyydä ASIAKASTARINA-PALVELUN palvelukuvaus ja hinnasto sähköpostiisi heti

MIKSI SINUN PITÄISI MUUTTAA PALVELUSI ARVOLUPAUS TIEDOSTA TUNTEEKSI?

Eikö olekin totta, että sinä ja palvelusi parannatte asiakkaan liiketoimintaa? Sinä itse ymmärrät kristallin kirkkaasti palvelusi arvon asiakkaan bisnekselle, mutta samanlaisen oivalluksen viestiminen uusille asiakasehdokkaille tuntuu vaikealta. Firmasi kirjoitetut markkinointimateriaalit ovat ulkoisesti kauniita ja täynnä asiaa, mutta jotenkin ne vaan eivät tunnu herättävän havittelemaasi ahneuden hurmosta vastaanottajassa. Olet aivan oikeassa. Kirjoitettu markkinointimatsku, joka koostuu asioista ei murra lukijan vastarintaa.

IHMINEN ON ELÄIN

Asiakasehdokkaasi on primitiivinen eläin, joka vaistomaisesti pyrkii varjelemaan psyykettään ulkopuolelta lähestyviltä vaikutusyrityksiltä. Eläin taistelee vastaan säilyttääkseen henkisen tilansa mahdollisimman muuttumattomana. Siksi hän luontaisesti vastustaa ja tylysti torjuu sinunkin markkinointihyökkäyksesi.

TARINA TANSSITTAA KUOLEMANSYNTEJÄ

Tarvitset psykologista interventiota eli väliintuloa asiakaskasehdokkaasi tunnemaailmassa. Tarvitset tarinaa, joka harhauttaa ihmisen alkukantaiset torjuntamekanismit. Tarvitset kuolemansyntejä. Tarvitset ahneuden ja kateuden villiä voimaa. Tarvitset ennen kaikkea samaistamista.

Miksi samaistaminen sitten toimii? Asiapitoinen markkinointisi ei soita vastaanottajan kelloja siitä syystä, että ihminen ei kerta kaikkiaan osaa samaistua asioihin. Mutta hän osaa samaistua tarinaan. Tarinaan samaistuessaan ihminen alkaa tuntemaan. Tunteidensa vallassa hän omaehtoisesti synnyttää sydämeensä adjektiiveja ja niiden värittämiä johtopäätöksiä. Tarina saa hänet haltioitumaan omista mahdollisuuksistaan. Ei enää vastarintaa eikä torjumista. Psykologinen väliintulo on harhauttanut ja ohittanut ihmiseläimen puolustusjärjestelmän. 

Markkinoija on osunut maaliinsa silloin kun tunneinterventiolla vastaanottajan sisällä synnytetyt  laatusanat, johtopäätökset ja haltioituminen omista mahdollisuuksistaan puoltavat markkinoijan kaupallisia päämääriä.

MITÄ SAAT PALVELUSSA KÄYTÄNNÖSSÄ?

Käytännössä teemme videon, joka masinoi katsojassaan psykologisen intervention. Synnytämme sinun liiketoimintaasi edistäviä tunteen ohjaamia johtopäätöksiä, jotka saavat asiakasehdokkaasi haltioitumaan omista mahdollisuuksistaan.

Videolla nähdään samaistuttava tarina asiakkaasi kertomana. Tarinassaan hän puhuu siitä mikä sinun palvelusi merkitys on hänen liiketoiminnalleen. Tarinaan samaistuminen herättää seitsemästä kuolemansynnistä kaksi: Ahneuden ja kateuden. Omista mahdollisuuksistaan haltioituminen muuttaa palvelusi arvon katsojan sydämessä tiedosta tunteeksi ja sinun neuvotteluasemasi paranee kertakaikkiaan merkittävästi.

Kylmän ja torjuvan ihmiseläimen alkuperäinen johtopäätös: "Mene pois! Miksi ihmeessä miun pitäisi suostua tähän leikkiin"  muuttuu muotoon: "Minäkin haluan tätä. Onko tässä jotain miksi en voisi lähetä leikkiin mukaan"

Juuri tätä sinä tarvitset. Palvelusi arvon muuttamista tiedosta tunteeksi.

Superclick_ikonikuvat_bullseye.png

ULKOPUOLISEN NÄKEMYSTÄ

Tarvitset palveluamme, koska sinä, myyjäsi ja markkinointiporukkasi olette syvällä omissa palveluissanne ja kauppias-asiakas-suhteen koukeroissa. Ette yksinkertaisesti pysty kaivamaan asiakkaanne tarinaa esiin yhtä objektiivisesti kuin me.

Olemme mestareita saamaan asiakkaasi kertomaan tarinansa niin kouriintuntuvalla tavalla, että ulkopuolinen kuulija kykenee haltioitumaan palvelusi suomista mahdollisuuksista hänen liiketoiminnalleen.

Superclick_ikonikuvat_SWAT.png

TARINOINNIN ERIKOIJOUKOT

Parturi ja räätäli käyttävät molemmat työssään saksia, mutta kumpi heistä tekee puvun paremmin? Räätäli saksii puvun parturia paremmin, koska on kouliintunut siihen.

Me taas olemme kouliintuneet Asiakastarinavideoiden tekemiseen. Olemme tehneet niitä useita kymmeniä ja onnistunneet joka ikinen kerta. Asiakkaasi aikaa tarvitaan kolme tuntia. Sinun aikaasi saman verran. Me teemme loput. Valmis video on kourassasi viikon kuluessa kuvauksista.

Superclick_ikonikuvat_diamond.png

ASIAKKAASI mAINEEN VARJELU

Kun kutsut asiakkaasi esiintymään videollasi, asetat hänen henkilökohtaisen maineensa alttiiksi vaaroille. Hän saattaa pelätä puhuvansa kameran edessä sekavia tai muuten esiintyvänsä huonosti.

Hänen pelkonsa on aivan aiheellinen. Niin saattaa nimittäin käydä kuvaustilanteessa. Valmiiseen videoon ei kuitenkaan koskaan päädy mitään mistä asiakkaasi voisi kokea maineensa kolhiintuneen. Siitä huolehdimme ohjauksella ja leikkauksella.

Esimerkkejä

 

BISNODE - SUOMEN SUORAMAINONTA

Suomen Suoramainonta pienentää luottotappioriskiä ja nopeuttaa myyntiprosessia CRM:ään integroidun Bisnoden yritystietokannan ja automaattisen luottotietojen tarkistuksen avulla.

ADALIA - VALMENNUSKESKUS

Valmennuskeskus laajentaa markkina-aluettaan ja tehostaa verkkovalmennusten tuotantoa Adalian eLearning-ratkaisun avulla.

BISNODE - BASWARE

Verkkolaskutusyhtiö Basware parantaa palveluaan ja liiketoiminnan tehokkuuttaa Bisnoden maailmanlaajuisen yritystietokannan avulla.

BISNODE - FINANCE LINK

Rahoitusyhtiö Finance Link käyttää Bisnoden ajantasaista yritystietokantaa sekä luottotietoja myynnissä, prospektoinnissa ja riskienhallinnassa.